World of Classics

World of Classics är museet för de som älskar amerikanska 50- och 60-talsbilar. I tre stora våningar presenteras inte bara bilarna och dess historia utan även en komplett känsla av denna ”bil-epok”. Detta med flipperspel, jukeboxar och annat som tydligt speglar denna tid. Välkommen till Sveriges största USA-bils museum.

Njut av historian…

1950- och 1960-talet var något alldeles speciellt utifrån moden bilhistoria. De amerikanska bilbyggarna satsade stort på design och form. Stort skulle det vara och rejält. Att modellerna minst sagt drack mängder av bensin var det inte någon som brydde sig om – inte förrän på 70-talet då oljekrisen kom.

Välkommen in och njut av klassiska modeller från Buick, Cadillac och Chevrolet. Spegla dig i lacken, imponeras av måsvingedörrar, fascineras av sommardäck som knappast skulle vara godkända i Sverige och njut av en tidsresa bakåt i tiden.

Eller köp en bil…

Det är inte många museum som säljer samma produkter som de ställer ut – men så är det till viss del här. Detta är inte bara ett museum utan även en bilhandlare med enbart fokus på 50- och 60-tals bilar från USA. Vilka modeller som finns inne varierar så man bör kolla hemsidan i förväg.

Eller sälj…

För att göra deras museum så komplett som möjligt söker de alltid nya objekt att ställa ut. Inte minst detaljer som skapar rätt känsla i museet. Den som har saker från denna tid kan ta kort på dessa och maila in en kort beskrivning samt önskat pris.

Entré och öppettider

World of Classics har öppet tisdagar till fredagar mellan 11 och 18. Lördagar är öppettiderna 11-15 medan söndagar och måndagar är stängt.

Det går även att göra tidsbokningar. Detta om man är större sällskap, motorföreningar eller klubbar osv.

Inträdet kostar 100kr för vuxen och 50kr för barn och då ingår en kopp kaffe (för de som vill ha). Vill man köpa annan dricka går det att göra inne på utställningen.