Vatikanmuseerna, Rom

Denna stad, huvudstad i Italien och fylld med historia och minnesmärken från svunna tider, ligger vackert beläget vid floden Tibern. Enligt sägnen skapades staden år 753 f.kr av Romulus, en man som tillsammans med sin bror Remus hade blivit uppfödda av en varginna. Staden kom att bli en mycket viktig punkt i världen under kristendomens barndom men har alltid varit ansedd att vara ett nav i det nuvarande Europa. I Rom finner vi även en stat i staden, Vatikanstaten, den katolska kyrkans centrum där påven är överhuvud. Som den viktiga stad Rom varit, och är, för både handel och religion samt krigföring så har den varit huvudstad i århundraden även om landet i sig har förändrats. Som världsstad är Rom fortfarande viktig i västvärlden och den tredje största FN-staden i världen.

Museum i Rom

romHela Rom skulle nästan kunna klassas att vara ett museum med sin långa och intressanta historia men för att ta tillvara och bevara de mest intressanta delarna så finns det ett flertal museum att besöka när man är i Rom. Bland de som sticker ut mest av alla de museer som bevara konstskatterna och historian finns till exempel Vatikanmuseerna som har fokus på den religiösa historian och påven och katolicismen i synnerhet. Cirka 4 miljoner besökare per år innebär att man får vara beredd på långa köer och det är mycket bra att ha bokat in en guidad tur. I källaren under kyrkan Chiesa di Santa Maria della Concezione byggde Kapuchinermunkarna mellan åren 1528-1870 flera välvda källarrum klädda med ben och döskallar från sina döda munkbröder. Idag är det ett välbesökt skelettmuseum som är lite läskigt men samtidigt spännande och intressant.

Bo i Rom

Att finna hotell i centrala Rom är väldigt enkelt. Rom lever mycket på sin historia och sina turister och det finns därför ett väldigt stort utbud av hotell att tillgå. Oavsett om du bokar via en resebyrå, ordnar eget boende via websajter eller bokar med hotellen själv så lönar det sig att kolla runt en del då priser och standard kan skilja sig ganska mycket beroende på den hårda konkurrensen. Kring både Colosseum och Spanska Trappan finner du alla de stora, kända, hotellkedjorna och kan boka in dig för ett fantastiskt boende vare sig du är här för shopping, turism eller en romantisk resa på tu man hand. Med över 7000 hotell i centrala Rom med omnejd så finns det stora möjligheter till att göra fynd.