Uhrenmuseum – Wien

Urmakeriets fädernesland

Det finns ett klockmuseum i Wien, vilket känns lämpligt med tanke på stadens gedigna historia av att framställa exceptionella ur av alla de slag. I Uhrenmuseum finns över 3000 värdefulla klockor varav de äldsta är över 600 år gamla, detta gör museet unikt i Europa. Österrike var länge den främsta klockproducenten i världen och flera av världens vackraste och mest häpnadsväckande klockor har skapats i detta land – och i denna stad.hotell wien

Uhrenmuseum öppnade sina portar för allmänheten år 1921, då bestod samlingen av solur, tidiga kronometrar och andra typer av klockor från Medeltiden.

Uhrenmuseum finns i vackra lokaler i en wiensk byggnad med anor ända från Medeltiden. Museet har tre våningar och alla klockor som finns på display beskrivs noggrant via små skyltar – dessvärre bara på tyska.

En 1700-talsklocka som väntas slå i mer än 8000 år

Den klocka som imponerar mest på flest är David a Sancto Cajetanos astronomiska klocka som skapades under 1700-talet. Denna klocka visar tiden, samt sol- och månförmörkelser över hela världen och väntas ticka ända fram till år 9999. Detta museum ligger nära flera hotell i Wien så de flesta gästerna har nära hit.

Besöka museet

Detta fascinerande museum ligger mitt i Wiens centrum, inte alls långt från Judenplatz  och Stefansdom. Inträdet till klockmuseet kostar 6 € för vuxna och 4 € om man uppfyller något av kraven för reducerat pris (studenter, pensionärer, handikappade etc.), och är man under 19 år så går man in gratis. Det är också gratis inträde för alla den första söndagen på varje ny månad.