Tekniska museet i Stockholm

Tekniska museet i StockholmMiljoner barn och vuxna har sedan etableringen 1923 besökt tekniska museet i Stockholm för att se, uppleva och förstå tekniken i samhället. Här kan man utforska hur saker och ting fungerar och till skillnad från de flesta andra museer så får man här prova olika tekniska utställningar och att vidröra eller testa de olika sakerna uppmuntras. Givetvis finns det traditionella utställningar med gamla föremål också som man då inte får lov att röra.

Med fokus på barn och unga

Ett besök på avdelningen Megamind för att utforska och experimentera är något utöver det vanliga. Här kan man prova saker man aldrig får testa någon annanstans. Måla med ögonen eller styra saker med tankekraft är några av sakerna man får prova på. En stor del av Megamind är de tre labben som finns. I labben Hacka, Packa och Mecka får man i en unik miljö prova på att vara uppfinnare. Labben är öppna på helger och på loven för alla och man kan på övriga tider boka in sig med barn och ungdomsgrupper. Man kan också kontakta museet och få material och handledningar för att utföra experiment i klassrummet hemma i den egna skolan.

Biograf i 4D

På biografen Cino4 kan du se på film som känns i hela kroppen. En film visas i 3D samtidigt som stolarna man sitter i rör på sig. För att ytterligare förstärka upplevelsen så har man lagt till vindpustar och dofter och som om det inte vore nog så kan man få vattenstänk på sig! Att se på film på Cino4 är inte bara en filmupplevelse, det är en filmupplevelse med hela kroppen, med alla sinnen. Upplev en vulkan på nära håll, flyg i ett jaktflygplan eller följ med på en resa i rymden. Cino4 är mycket populär och det rekommenderas att man förbokar biljetter om man vill vara säker på att få se just den film man tänkt.

Megahelger

Under sex helger spridda över året förvandlas museet till en samlingspunkt för shower, gästartister, skapande och prova på-aktiviteter. Varje enskild helg har ett eget tema och man fokuserar på detta tema under hela helgen och om du anländer via Arlanda rekommenderar vi att du bokar en hyrbil på Arlanda så att du enkelt kan ta dig hit. För att nämna några så är det i september magihelg, där man får se och prova på magi och illusioner. I november är det robothelg där man kan få skapa sin egen robot och tävla med den. Håll utkik efter den temahelg som passar dig bäst!