National Museum – Maldiverna

En del av det kungliga palatset

I Malé, Maldivernas huvudstad som är belägen på sydspetsen av North Malé Atoll som har många hotell på Maldiverna, finns även landets nationella museum. Detta museum huserar i en gammal 1600-talsbyggnad i Sultan Park, som är en del av det kungliga palatset. Museet är idag uppdelat i två byggnader – den gamla som har tre våningar, och den nya som har två våningar och slog upp portarna den 26:e juli 2010.hotell maldiverna

Vad kan man se?

Inne på National Museum i Malé finns en rik samling av artefakter från såväl buddhistiska och islamiska eror i den Maldiviska historien. Bland annat får man se saker som gamla troner, kungliga parasoll, möbler, dräkter, skor, mynt, rustningar och vapen. En hel del textilier finns också på display i form av tjusiga tofflor, eleganta turbaner, mattor och broderier.

Bland höjdpunkterna i Maldivernas nationella museum finns ett Buddhahuvud i korallsten från 1000-talet, och en graverad träplanka från 1200-talet.

Museet under attack

I februari 2012 angreps National Museum av anti-buddhister som förstörde nästan alla artefakter som ingick i den pre-islamistiska eran. Det var en enorm förlust för museet och dess besökare, men mest av allt för den Maldiviska befolkningen.

Praktisk information

  • National Museum håller öppet sön-tors kl. 09:00-17:00, på fredagar och lördagar håller det stängt.
  • Vuxna betalar 50 Rf och barn 15 Rf och biljetterna inhandlas vid museets entré. Lokalbefolkningen får ett reducerat pris.