Museum i Uppsala

Vad är klassiskt att göra under en regnig sommardag? Besöka ett museum så klart. Släng bort alla måsten och ta en tur med familj till något av de museer som Uppsala erbjuder. Som företagare kan det vara svårt att slänga undan alla måsten, men en del av det kan i alla fall skötas av någon annan. Överlåt bokföringen till en redovisningskonsult och tillbringa mer av din tid med att utöka dina kulturkunskaper. Du hittar enkelt en redovisningskonsult med Revisor Uppsala.

Biotopia – Biologiska museet

Här är ett museum som passar både yngre och äldre. Den är över 100 år gammal och kallades tidigare för Biologiska museet. Namnet ger en antydan om vad temat är: djur och natur. På helger och skollov arrangerar de aktiviteter där man kan upptäcka och utforska olika tema.

Evolutionsmuseet

1999 bildades evolutionsmuseet. Utställningarna är en dröm för den som älskar dinosaurier och vill se en unik samling av djur, växter, svampar, lavar, mineraler och andra fossiler. Totalt finns det mer än 5 miljoner föremål på museet.  Museet är indelad i tre olika byggnader: Evolutionsmuseet Paleontologi, Evolutionsmuseet Zoologi och Evolutionsmuseet Botanik.

Gamla Uppsala Museum

För den som är förtjust i historia finns Gamla Uppsala Museum. Museet är en av Skandinaviens mest värdefulla kulturmiljöer. På 500-talet fanns ett politiskt och religiöst maktcentrum där. Mer om det och mycket annat kan man ta del av på deras rundturer.

Linnémuseet

Varje år den första maj öppnar Linnémuseet för säsongen. Det var en gång Carl von Linnés bostad men idag berättar den istället historier om honom. Föremål och porträtt berättar om hans liv och, både privat och som vetenskapsman.

Medicinhistoriska Museet

Tiderna förändras och det gör även områden inom medicin. På Medicinhistoriska Museet kan man ta del av utvecklingen inom medicinens olika specialiteter fram till nutid. Instrument, apparater och andra typer av verktyg finns att titta på precis som utställningar om psykiatriska behandlingsformer.