Museet Arsenalen i Strängnäs

Museet Arsenalen i SträngnäsArsenalen är Skandinaviens största militärfordonsmuseum. Här kan du få se den militära fordonsutvecklingen från 1900-talet början fram till nutid. Detta museum erbjuder även en utställning av tennfigurer samt ett soldattorp med anor från 1600-talet som en utställning som hör till detta torp. Arsenalen ligger i Strängnäs, och invigdes 17 juni 2011. Detta museum är öppet året om och drivs av en privat stiftelse som heter Stiftelsen Södermanlands militärhistoriska samlingar. På Arsenalen finns idag cirka 350 fordon i samlingen och av dessa är det cirka 75 som finns utställda i själva museet.  Museet har även en temautställning, där man byter ut fordon varje år.

Jämte museet ligger ett soldattorp med en tillhörande utställning som kallas för Soldaten och Torpet. Fram till 2010 stod detta torp inne på själva regementsområdet. Det finns en utställning om Södermanlands regemente som berättar historien om densamme från 1300-talet fram till att det lades ner 2005. På Arsenalen finns även en utställning med tennfigurer, som består av en privat samling.

På Arsenalen finns det även ett lekrum för barnen där det går att röra och sitta i ett fordon. Det finns även en spelhörna för både stora och små barn där man kan testa att spela World of Tanks.

Övrigt att göra i Strängnäs

Strängnäs är en tätort i Södermanland och centralort i Strängnäs kommun i Södermanlands län. Här finns det alltid något att göra oavsett om det är vinter eller sommar! Kommunen har ett mycket rikt kulturarv samt en spännande historia som sträcker sig ända från forntiden fram till idag. Bland annat var det vid Strängnäs domkyrka som Gustav Vasa utropades till Sveriges kung den 6 juni 1523. I Strängnäs finns det flera intressanta museer så väl som andra sevärdheter. Missa till exempel inte Strängnäs väderkvarn, som byggdes redan 1855. En annan sevärd byggnad är Gripsholm slott!

Grassargården är en annan plats du måste besöka om du befinner dig i Strängnäs, det är en gård som bland annat har en byggnad som härstammar från tidigt 1600-tal. Familjen Grass drev under 1700-talet en krog på gården, det är därför det heter just Grassargården. I en av bostadsdelarna finns det en museilänga som är öppen under sommaren.

Boka ditt boende i Strängnäs

I Strängnäs kan du boka hotell, vandrarhem, värdshus eller herrgård! Det finns en mängd bra boendealternativ som passar de allra flesta plånböcker på hotellsträngnäs.se. Kanske du vill boka en romantisk weekend, eller en familjehelg? Passa gärna på att stanna över i Strängnäs flera dagar, så att du hinner med att se allt du vill se och göra allt du vill göra!