Fotografiska

Fotografiska, strävar man efter att vara ett viktigt center för samtida fotografi. Deras ambition är att uppvisa världskända fotografer och många som aldrig visats i Sverige. Beläget i hjärtat av Stockholm, har museet en utställningsyta på 2500 kvadratmeter, och har 4 stora utställningar per år och ca 15-20 mindre utställningar. På Fotografiska vill man engagera och inspirera en dialog om fotografi via utställningar, seminarier och kurser. Utöver detta arbetar man aktivt mot förvärv av samtida fotografi för Fotografiskas permanenta samling. Om du i samband med ditt besök på Fotografiska vill hitta ett bra hotell så bör du på boka ett hotell på Stockholm söder så har du nära till museet. Fotografiska museet

Fotografiska är inrymt i ett före detta industriområde i en jugendstil byggnad från 1906. Designad av Ferdinand Boberg, användes byggnaden förr för tullkontroll av varor, och är listad som en byggnad av kulturellt intresse. Den ursprungliga tegelfasaden av det vackra tullhuset är intakt, medan interiörerna har renoverats för att inhysa museet. Stockholms stad har finansierat de 250 miljoner kronorna som restaureringen kostade. Utöver utställningsrummen, inrymmer Fotografiska en akademi, bistro, café, bar, konferensrum, museibutik, galleri, och konferenslokaler.

För att möta upp som en familj och interagera genom ett gemensamt intresse – en passion för fotografi. Fotografier visar oss att vi ser världen individuellt. Det är därför Fotografiska erbjuder ett sortiment av medlemskapsprogram.

Du kan också registrera dig för medlemskap och betala kontant i Fotografiskas butik. Glöm inte att du behöver tillgång till din e-post. Om du vill köpa ett medlemskap för en vän, vänligen be om ett presentkort i Fotografiskas butik.

På Fotografiska Akademin, vill man utveckla världens ledande plats för att lära om fotografering, digital bildredigering och visuell kommunikation. Oavsett om du är helt ny till digital fotografering, en kunnig amatör eller ens en erfaren professionell, erbjuder Fotografiska Akademin kurser som hjälper dig att ta dina kunskaper ett steg längre.