Bohusläns museum

Bohusläns museum är kanske inte så känt för gemene man men det är Sveriges mest välbesökta regionala museum med så mycket som 300 000 personer som hittar hit varje år. Så ta en sväng förbi Bohusläns museum även du. Bohusläns museum har fri entré.

I den härliga utställningen Kustland får du se underbara bilder av människors strävanden på den mysiga västkusten, både från förr i tiden och nu på 2000-talet. Här ser du både rädsla och stolthet, kärlek och ledsamhet, skam och segrar. Är du romantiskt lagd får du inte missa att ta en paus på pussbänken. Utställningen Gränsland visar allt om Bohuslän i gränslandet mellan Sverige, Norge och Danmark. Här händer det mycket spännande saker, krig, handel, vänskap berättas genom sju olika människors vyer. I Uddevalla får du se Uddevalla från en gammal stenåldersboplats till nutidens härliga handelscentrum. Bohushallen är en mycket mysig utställning som visar natur och kultur – konst och djur. På Bohusläns museum kan du slappna av i en härlig vilstol av den berömda Bohusgranit. I Johnsonhallen hittar du europeisk konst av mycket bra klass; från belgiskt och holländskt 1600-talsmåleri till kända svenska konstnärer som Carl Hill, Anders Zorn, Bruna Liljefors, Ernst Josephson med flera så missa inte denna konstskatt när du är här.boka hotell i Uddevalla

I den mycket vackra Konsthallen, som designades av av Alexis Pontvik, hittar du härlig skandinavisk och internationell samtidskonst med speciell tonvikt på konst från Bohuslän och en nyare konstnärsgeneration. Det finns som du förstår väldigt mycket att se här så vi rekommenderar att du bokar ett hotell i Uddevalla så att du kan spendera flera dagar här på Bohusläns museum.

I det mysiga fiket hittar du härlig kravodlad mat från Uddevalla och området runt omkring av råvaror från tillverkare som finns i närheten, klassisk husmanskost, massor av härliga sallader och hembakt bröd till kaffet om du är sugen på det. Deras specialité är den den mycket speciella äggosten så missa inte att prova den när du är här.